Historie  

   
Efter nogen forberedelsestid, hvor aktørerne har arbejdet hårdt, med entusiasme og den nødvendige lokalkundskab, er der nu etableret et net af stier i området o. Hald, Ørslev Kloster, Ørslevkloster Sø, Virksund og Lundø.
 
Ørslev Kloster området, d.v.s. skovområdet omkring klosteret, er stadig under etablering, men i det kuperede skovterræn omkring klosteret er der anlagt stier, hvor man kan benytte bænke, der er blevet til ved den netop afsluttede rydning af skoven og med skolebørnenes tegnede indgraveringer på de smukke og dekorative bænke, som er kommet ud af det fældede træ.
Man kan gå op på høje og tuer, der ligger på fredet grund med vikingegrave og andet arkæologisk som spændende indslag i naturen - og stadig ikke udgravet.
Klosteret har indrettet et velkomstrum i kælderetagen, hvor der den gamle klosterkælder kan give husly til vandrerne i skoven.
Det er et helt usædvanlig dejligt område. Her et matrikelkort fra 1815 med klosteret over for bakken Ting Agre Fald, samt Gouache af Rasmus Kruse fra 1838. Museklik på kort og / eller billede for forstørrelse.
         
Efter sigende skulle der være spor efter en teglovn i det dengang åbenbart lynggroede terræn syd for klosteret. Bemærk også det fine indtryk, man får af den gamle ladegård, som blev nedrevet i 1934.
Man kan i forhold til Ørslev Kloster f. eks. fra Hald finde en kombineret vikingetids- og stenaldergravplads på Sønder Hald Vej, hvor man kan tage turen omkring Baunehøj og videre til Ørslev Kloster skov, hvor der alene i skoven kan findes ture på i alt mellem 6-7 km.
Turen fra Sønder Hald Vej, over Baunehøj til Ørslev Klosters skov går over private arealer, hvor der skal udvises forsigtighed og hensyn. Man har ret til at færdes på private veje og stier. Men man må kun færdes på udyrkede arealer, som man så skal finde til turen.
Til gengæld er der adgang til en uforlignelig tur gennem historien og naturen - fra Baunehøj kan man næsten som i old- og vikingetiden se langt ud i Limfjordens horisonter.
 
De her udlagte kort for nettet af afmærkede trampe-stier er ufuldstændige i den forstand, at kortene mangler QR koder, som de vil blive udstyret med senere, hvis teknikken tillader det.
 1. Kortbord Ørslevkloster Sø i sommerhusområde
 2. Kortbord Ørslevkloster Sø nedgang fra sommerhusområde
 3. Kortbord Ørslevkloster Sø ved rasteplads
 4. Kortbord Hald ved Ørslevkloster
 5. Kortbord Hald ved Salten Høje
 6. Kortbord Hald i Hald
 7. Kortbord Lundø ved Jelse Odde
 8. Kortbord Lundø ved campingplads
 9. Kortbord Lundø ved pumpestation
 10. Kortbord Lundø ved transformerstation
 11. Kortbord Lundø ved kirken
 12. Kortbord Virksund
   

Foreningsregnskaber