Arrangementer  

Generalforsamling 2024, Se referat.

Generalforsamling 
i Historisk Samfund for Skive og Omegn onsdag d. 27. nov. 2024 kl. 19-21 på Skive Museum, Mødelokalet, Havnevej 14, Skive.
Er afholdt.
Arrangementer 2024-25:
 

   

Skivebogen  

Historisk Samfund for Skive og Omegn
blev stiftet i 1908 og har siden 1909 udgivet Skivebogen. Årbøgerne kan lånes på biblioteket via dette link til bibliotekslån. 
I årbogen fra 1983 er der et register over indholdet i årbøgerne fra 1909-1982. Der er yderligere udfærdiget et register i 2009.
Fra Jeppe Aakjærs redaktørtid er der en indholdsoversigt til redaktørens artikler.
I brugermenuen kan der vælges en indholdsfortegnelse over alle årbogens artikler. Altså et ajourført register, hvor der er indføjet uddybende oplysninger til artikler, hvor det er skønnet relevant.
Via Aakjærselskabet kan man forvisse sig om, at Jeppe Aakjær og Jenlefesterne stadig er en levende realitet på Skiveegnen.

 

   

Historisk Samfund for Skive og Omegn og Skive Kulturhistoriske Museumsforening

 
 

Herregårdstur i Grinderslev Sogn, Østsalling tirsdag d. 23. maj.

 
Guidet tur til de 4 herregårde i Grinderslev Sogn:
 
På turen omtales primært nyere historie fra 1700-tallet og frem til i dag. Vi ser på sognets topografi, natur, udskiftningen, udstykninger og udvikling.
 
Turen foregår i bus. Vi kommer dog ud og strækker benene enkelte steder.
Turen starter kl. 18.30 på gårdspladsen på Eskjær, Eskjærvej 21, 7870 Roslev, hvor vi stiger på bussen.
Og slutter med medbragt kaffe i kælderen på Eskjær. Eller hvis vejret tillader det i haven.
Parkering på gårdspladsen på Eskjær.
 
Turguide: Birger Schütte.
 
Pris 50 kr. Max. 48 deltagere.
 
Tilmelding til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf., sms 61 37 34 97, Johan Nielsen.
 
 
Astrup korset.
Er omtalt i Skivebogen 1928, artikel af Kai Uldall, Granitkorset ved Astrup. Formentlig skelsten, på alder med Grinderslev Kloster, formodes det.
Kampesten, 90 cm over diget, ornamenter med reb-, tovstave, som kan sammenlignes med tovstavene i Grinderslev Kirke og Astrup Sognekirke.

Breum Kilde. Er omtalt i Skivebogen 1914, s. 93ff., hvor Jeppe Aakjær kalder det for "det mærkeligste i hele Salling", begrundet med, at "det er ældre end alle Dokumenter paa baade Papir og Pergament."