Arrangementer  

Indvielse af nyrestaureret Skivehus
blev afholdt 29. april 2022 kl. 13-16. Foreningen bidrog med den historiske baggrundsorientering.
Arrangementer 2023:

   

Skivebogen  

Historisk Samfund for Skive og Omegn
blev stiftet i 1908 og har siden 1909 udgivet Skivebogen. Årbøgerne kan lånes på biblioteket via dette link til bibliotekslån. 
I årbogen fra 1983 er der et register over indholdet i årbøgerne fra 1909-1982. Der er yderligere udfærdiget et register i 2009.
Fra Jeppe Aakjærs redaktørtid er der en indholdsoversigt til redaktørens artikler.
I brugermenuen kan der vælges en indholdsfortegnelse over alle årbogens artikler. Altså et ajourført register, hvor der er indføjet uddybende oplysninger til artikler, hvor det er skønnet relevant.
Via Aakjærselskabet kan man forvisse sig om, at Jeppe Aakjær og Jenlefesterne stadig er en levende realitet på Skiveegnen.

 

   

Hostrup var længe ejet af Krabbe til Bustrup, som var de dominerende jorddrotter i denne del af Salling. Hostrup hovedgård har allerede eksisteret i 1400-tallet, men der har formentlig ikke været bøndergods til gården før hen imod 1700. 1639 erhverves Hostrup af Jørgen Rosenkranz, en søn af den lærde Holger Rosenkrantz, som byggede sidste del af Rosenholm. Naboherremanden til Kaas, C. Bartholin købte i 1703 Hostrup, og først nu blev Hostrup del af en nogenlunde anseelig godsbesiddelse.

De nuværende bygninger skyldes en ny ejer, grev J. Sigismund Schulin, som restaurerede og nyindrettede hovedgården, så den fik sit nuværende udseende med tre fløje og svungne gavle. Herunder blev det fra 1700-tallet mur og bindingsværk erstattet og restaureret.

Det indvendige er stærkt præget af virksomheden som selskabslokaler. Der er restaureret og moderniseret med hård hånd.

Hostrup hovedgård, Lem